Sujok

SuJok is een Koreaanse Handtherapie. Het is geen massage, maar een behandeling gericht om klachten van het bewegingsapparaat te verhelpen. Heeft u last van schouders, polsen, knieën of enkels of rug, dan kan ik via uw handen een behandeling geven. Het is een veilige en snelle methode om van uw klachten af te komen. Deze Therapie is ontwikkeld door een Zuid-Koreaanse wetenschapper, professor Park Jae Woo. Hij gebruikte zijn eigen originele theorieën en principes van de traditionele oosterse geneeskunde.

De originele vertaling van Su is Hand, Jok betekent Voet. De handen en voeten zijn een spiegelbeeld van de anatomie van het gehele menselijke lichaam. Punten op onze handen en voeten komen overeen met de organen, het skelet en de structuur van ons lichaam.

Als deze corresponderende punten zijn gevonden op de handen of voeten dan worden deze met een zogenaamde diagnostische stick gestimuleerd. Het probleem of de klacht wordt nu door middel van “behandeling op afstand” verholpen c.q. behandelt. Zowel acute als chronische klachten kunnen worden behandeld, soms zijn echter meerdere behandelingen nodig.

Als de klachten er langer zitten dan een half jaar, dan is behandeling kort achter elkaar noodzakelijk om effect te krijgen. U zult dan in 2 weken tijd 4 keer moet komen om de verbetering van de behandeling door te zetten